27/12/07

ΒΙΕΝΝΗ... ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ







ΒΙΕΝΝΗ... Η "ΚΟΡΗ" ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΘΗΡΕΣΙΑΣ



Η Βιέννη είναι μια πόλη μαγική...μια πόλη χριστουγεννιάτικη και όχι μόνο. Πανέμορφα κτίρια, κομψά εστιατόρια και καφέ,καταπληκτικές αγορές, πλούσια και μεγάλη ιστορία, με λίγα λόγια ενας προορισμός για όλα τα γούστα.

Ιδιατερα συνδεδεμένη με τη δυναστεία των Αψβούργων, που καθόρισε την τύχη της Αυστροουγγρικής Αυτοκρατορίας για εξακόσια και πλέον έτη, η Βιέννη έχει μια ιδιατερη ταυτότητα. Με τα καλοδιατηρημένα κτίρια της, που πολλά από αυτά κατασκευάστηκαν έπειτα απο εντολή κάποιοιυ από τους Αψβούργους, θαρρείς και είναι βγαλμένη από μια άλλη εποχή, ιδιατερα στο ιστορικό κέντρο της. Η Βιέννη ήταν η αγαπημένη πόλη της Μαρίας Θηρεσίας, της πιο φωτισμένης ίσως αυτοκράτειρας της Ευρώπης.
Τα αξιοθέατα πολλά κι όσες φορές κι αν πάτε όλο και κάτι θα έχετε να δείτε ακόμα. Κάντε εναν μικρό προγραμματισμό και συμπεριλάβετε στην προσωπική σας ξενάγηση όσα περισσότερα από τα παρακάτω αντέχετε: Δείτε οπωσδήποτε τον γοτθικό ναό του Αγίου Στεφάνου, την 'Οπερα, το Δημαρχείο, το χειμερινό ανάκτορο Ηofburg και το θερινό ανάκτορο Schönbrunn Palace, καθώς και το σύμπλεγμα των δύο παλατιών Belvedere. Για τα ψώνια σας επισκεφθείτε την Kärntner Straße, έναν από τους πιο εμπορικούς δρόμους της πόλης. Περιηγηθείτε οπωσδήποτε και στην Grehen Strasse, ήτοι τη συνοικία των Ελλήνων στη Βιέννη. Δείτε ακόμα το μουσείο Ιστορίας της Τέχνης,το μουσείο του Σούμπερτ, το Haas House που χτίστηκε από τον αρχιτέκτονα Hans Hollein και θα το βρείτε απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Στεφάνου και το Museumsquartier.

Δοκιμάστε οπωσδήποτε την τούρτα ζάχερ και ψωνίστε πορσελάνινα αναμνηστικά,κοσμήματα και κρύσταλλα Σβαρόφσκι.
Καλά να περάσετε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: